Rondreis per camper door het Zuidwesten van de U.S.A. in de volksmond Amerika, het land van de onbegrensde mogelijkheden.

Geschreven door Travelplanner Patricia Beuk

zoekt u een TravelXL Beuk kantoor.....

Amerika, het land van de onbegrensde mogelijkheden. Zelf heb ik dit ervaren tijdens een rondreis per camper door het Zuidwesten van het land. Met name de afwisseling was bijzonder tijdens onze reis. Zo loop je de ene dag in het bosrijke Yosemite NP, rijd je de volgende dag door het verlaten woestijnlandschap van Death Valley en diezelfde avond loop je over “The Strip” van het drukke Las Vegas.

Het reizen per camper is ideaal en geeft veel vrijheid. Je krijgt kans om echt midden in de natuur te vertoeven. Je komt overal en pakt slechts een keer je koffer uit! Onze camper is van alle gemakken voorzien en de besturing heb je razendsnel onder de knie. Bovendien is het rijden in Amerika een verademing: de wegen zijn er breed en, buiten de grote steden rustig en men kent nog de hoffelijkheid die wij in Nederland vergeten lijken te zijn.

 

San Francisco

Onze reis begint in San Francisco, een gezellige stad waar je je snel thuis voelt. Misschien komt dit wel omdat de stad nogal Europees aan doet. We bezoeken natuurlijk de Golden Gate Bridge die vandaag gelukkig niet in mist gehuld is. Met de wereldberoemde Cable Cars rijden we naar Fishermann’s Wharff met de bekende Pier 39 om de zeeleeuwen te zien. We horen en ruiken ze al van verre. Van daar uit stappen we op de boot naar het voormalige gevangeniseiland Alcatraz. Wil je een bezoek brengen aan Alcatraz; reserveer via internet want ter plekke zijn vrijwel geen plaatsen meer beschikbaar op de boot.

Yosemite National Park

Onze reis gaat verder naar Yosemite NP. Het park vraagt entree en de “America the Beautiful Pass”, waarmee je een jaar lang alle Nationale Parken van Amerika mag bezoeken, is een voordelige optie wanneer je van plan bent meerdere parken aan te doen.

Voor vragen, tips of het boeken van tours kun je goed terecht bij de park rangers in de diverse Visitor Centers die elk Nationaal Park rijk is.

Yosemite NP is een ongelooflijk groot park waar je gemakkelijk een paar dagen kunt vertoeven. Wij bezoeken Yosemite Valley en zijn onder de indruk; het is hier adembenemend mooi. De enorme monolieten El Capitan en Half Dome hebben een onuitwisbare indruk op ons gemaakt!

We vervolgen onze reis via de spectaculaire Tioga Pass, waar het landschap al snel verandert in woestijnachtig gebied met veel hoge bergen en kale vlaktes. Ook de temperatuur gaat flink omhoog. Het is duidelijk: we naderen Death Valley; de heetste, droogste en laagst gelegen plek van Noord-Amerika met gemiddelde temperaturen van zo’n 45 a 50 graden. Het verboden om in de zeer hete maanden juli en augustus door Death Valley te rijden met je camper. Het is er dan zo heet dat de motor van de camper het zeer waarschijnlijk door oververhitting zal begeven. In het huurcontract staat zelfs dat men je in dit geval niet komt redden…. In september wanneer wij reizen is het echter goed te doen.

“The Entertainment Capital of the World”

Na een indrukwekkende rit door de woestijn zien we in de verte vanuit het niets Las Vegas opdoemen, “The Entertainment Capital of the World”. ’s Avonds wandelen we er over de neonverlichte Strip en kijken we onze ogen uit, want waar anders ter wereld vind je Parijs, Venetië, New York en Egypte zo dicht bij elkaar? Een echte aanrader is de fonteinenshow bij hotel Bellagio. De show wordt begeleid door Andrea Bocelli’s prachtige nummer “ Time to say goobye”. Kippenvelmoment!

 

We verlaten het drukke Vegas en gaan op weg naar het prachtige Zion NP; één van mijn favorieten deze reis! Hier vind je prachtig gekleurde oranjerode rotsformaties en veel idyllische riviertjes. Wij hebben o.a. de “Riverside Walk Trail” gelopen, een prachtige route langs de rivier, waar je op een gegeven moment door het water heen kunt hiken.

Vuurtje gestookt

’s Avonds hebben we voor het eerst een vuurtje gestookt in de zogenaamde firering, waarover iedere kampeerplek tot nu toe beschikt. Met een biertje en een goed glas rosé binnen handbereik genieten we nog een hele tijd van de prachtige sterrenhemel…..

Bryce Canyon NP en Monument Valley

Het volgende Nationale Park op onze route is Bryce Canyon NP, bekend van de terracottakleurige rotsformaties, “hoodoos” genaamd. Een heel bijzonder natuurfenomeen, ontstaan door erosie. Via de verschillende trails kun je ook naar beneden lopen, de canyon en de hoodoos vanaf de onderkant bewonderen. Via Mexican Hat rijden we door naar Monument Valley. Op een gegeven moment zie je de bekende rotsformaties al in de verte liggen. Een prachtig gezicht! In Monument Valley zijn tal van westernfilms opgenomen en dat begrijp je meteen als je dit landschap ziet. Wie hier rondloopt, ziet met een beetje fantasie de cowboys verwoed met hun lasso’s zwaaien en hoort de indianen hun oorlogskreten slaken. Vanaf onze camping, Gouldings Campground, hebben we een geweldig uitzicht op de rotsformaties. De camping wordt gerund door Navajo-indianen en zij organiseren diverse tours. Een aanrader!

Klauteren we naar de rand

Onze reis brengt ons verder naar Page waar we een bezoek brengen aan de Antelope Canyon, een smalle kloof die door water of modder is uitgesleten. Hier bevindt zich ook de Horseshoe Bend. We parkeren de camper op het parkeerterrein en bereiken na een kwartier lopen de canyon. Onderweg worden we omringd door een prachtig weids uitzicht terwijl we verder bijna geen mens tegen komen. Aangekomen bij de Horseshoe Bend klauteren we naar de rand waar we een heel mooi uitzicht hebben op de canyon.

Grand Canyon NP

Onze volgende stop is Grand Canyon NP. Je kunt dit Nationale Park, behorend tot één van de 7 natuurlijke wereldwonderen, gemakkelijk bewonderen vanaf één van de vele viewpoints, trails of helemaal spectaculair per helikopter of sportvliegtuig. Niet geschikt voor mensen met een zwakke maag!

Via Joshua Tree NP, San Diego en Disneyland, waar we Mickey Mouse gedag zeggen begeven ons via de Pacific Highway nr.1 naar Santa Monica. Hier lopen we via de wandelpromenade langs het strand naar de pier en worden gepasseerd door allerlei fietsers, mooie rolschaatsende dames en hardlopers met ontblote, gespierde bovenlijven. Op het strand staan de bekende Baywatch-hokjes.

Big Sur

Een TravelXL tip is een bezoek aan het plaatsje Big Sur, gelegen aan Highway nr.1. En mooi is het daar zeker! We staan met onze camper aan een schilderachtige rivier in een schitterende bosrijke omgeving. Via Monterey, waar we tijdens een pauze onverwachts geconfronteerd worden met een paar dolfijnen op zo’n 50 meter afstand, bereiken we helaas weer San Francisco waar onze reis eindigt. We kunnen terugkijken op een fantastische, enorm afwisselende reis!

Hoofdkantoor

Abr. van Royenstraat 91  2202 EM Noordwijk

071 - 3610500  www.txlbeuk.nl  noordwijk@travelxl.nl

voor openingstijden, kijk bij het betreffende kantoor

Noordwijk

Abr. van Royenstraat 91

2202 EM Noordwijk

071 - 3610500 noordwijk@travelxl.nl

Voorhout

Herenstraat 83

2215 KG Voorhout

0252 - 232022

voorhout@travelxl.nl

Lisse

Kanaalstraat 24

 2161 JL Lisse

0252 - 419138

lisse@travelxl.nl

Scheveningen

Badhuisstraat 148

2584 HL Scheveningen

070 - 3541688

scheveningen@travelxl.nl

TravelXL Zakenreizen

Abr. van Royenstraat 91

2202 EM Noordwijk

071 - 3618703

zakenreizen@travelxl.nl

Schrijf u hier in voor onze nieuwsbrief

Subscribe to our mailing list

* indicates required

TravelXL Beuk Abraham van Royenstraat 91 2202 EM Noordwijk

Alle filialen 155 2200 AD Noordwijk

Bankrelatie ING - NL32INGB0477503187 KVK - 28056400 BTW - NL 8185.85.638.B01